Gastronomia

Słodkie życie

Skojarzone z tym artykułem: gastronomia, jedzenie, restauracja

Słodkie życie

(...) Miód towarzyszy ludziom od zarania dziejów. Doceniony już przez starożytnych, głównie do celów leczniczych. Produkty z miodu są dość popularne i wysoko cenione. Miód wytwarzany jest przez pszczoły i błonkówki. Zasadniczo dzieli się go na trzy rodzaje: - miód spadziowy, - miód nektarowy, - miód mieszany. Pobrany miód, po jakimś czasie, ulega krystalizacji. To naturalny proces, który jest charakterystyczny dla miodów naturalnych. Kupując od pszczelarza taki miód, mamy pewność, że nie został poddany niewłaściwej dekrystalizacji i zachował pełną wartość odżywczą. Miód wykorzystywany jest przez ludzkość, nie tylko do jedzenie, lecz także do wytwarzania (...)

Opublikowany przez Ewa Kuc | 2015-05-17

Gdzie kupić kawę klasy premium?

Skojarzone z tym artykułem: gastronomia, restauracja, żywienie

Gdzie kupić kawę klasy premium?

(...) Jeśli jesteśmy wytrawnymi kawoszami i nie zadowolimy się ofertą typowych marketów lub delikatesów, pozostaje nam poszukiwanie nietuzinkowych odmian kawy na własną rękę.Nic nie zastąpi aromatu kawy ze świeżo mielonych ziaren...Zaopatrzyliśmy się już w dobry młynek do kawy, pozostaje tylko znaleźć dostawcę najlepszych owoców kawowca. O ile nawiązanie kontaktu z egzotycznym plantatorem i zamówienie sobie kilograma ziaren na domowy użytek wydaje się nieco bezsensownym przedsięwzięciem, o tyle warto odwiedzić niejeden (...)

Opublikowany przez Malwina Sidor | 2015-04-09

Bar w Lublinie - od strony językowej

Skojarzone z tym artykułem: catering, gastronomia, jedzenie, restauracja, żywienie

Bar w Lublinie - od strony językowej

(...) społeczeństwa. Śniadania, obiady, podwieczorki, kolacje, małe przyjęcia i większe imprezy - to jedynie niektóre ze składników serwowanego w barach, restauracjach i pubach, żywieniowo-rozrywkowego menu.Bar definiowany jest najprościej jako zakład gastronomiczny, który w zależności od pory otwarcia, może posiadać charakter dzienny lub nocny. Wyróżniamy także (...)

Opublikowany przez Miłosz Pokora | 2015-03-18